T.G.I. Friday's - Anděl
Nádražní 110
150 00 Praha 5
Zahrádka
Ne – Čt: 11:00 - 24:00
Pá - So: 11:00 - 01:00
Na pražském Andělu najdete kromě McDonaldu, KFC i známou americkou síť restaurací, vyhlášenou svými Jack Daniels Burgery a žebírky s krevetami, T.G.I. Friday´s. Neváhali jsme ani minutu a vešli jsme.
Řetězec restaurací T.G.I. Friday’s je jedním z prvních amerických řetězců každodenního stravování. Již od roku 1965 poskytuje svým návštěvníkům kulinářský zážitek, který se stal oblíbenou zábavou pro miliony hostů. První restaurace T.G.I. Friday’s byla otevřena na První Avenue a 63.ulici v New Yorku. Charakteristickým rysem restaurace byly červené a bílé pruhy, modrá fasáda a název – T.G.I. Friday’s. Uvnitř byla restaurace vybavena dřevěnými podlahami, lampami Tiffany, židlemi z ohýbaného dřeva a ubrusy s červenými a bílými pruhy. Restaurace T.G.I. Friday’s v New Yorku měla okamžitě obrovský úspěch. V prvním roce se příjmy vyšplhaly na milion dolarů a restaurace se stala místem setkávání nezadaných dospělých návštěvníků. Podle listů Newsweek a The Saturday Evening Post se otevření T.G.I. Friday’s stalo předzvěstí epochy nezadaných.
K 21.květnu 2001 bylo provozováno 666 restaurací v 53 zemích a dnes je 934 T.G.I. Friday’s provozoven v 55. zemích! T.G.I. Friday’s je mistrem inovací nabídky jídel – jako příklad uveďme Friday’s Jack Daniel’sÒ Grill, který prostě musíte ochutnat.V souladu s rostoucí oblibou ochucených nealkoholických nápojů připravila společnost T.G.I. Friday’s nápoje Smoothies a FlingsÒ, a to na počest letních Olympijských her 1984. Popularita těchto nápojů neklesla dodnes.
„Heslem T.G.I. Friday’s je chovat se ke každému hostu tak, jako by to byl vážený host u nás doma,” řekl Wallace B. Doolin, prezident a generální ředitel Carlson Restaurants Worldwide, mateřské společnosti T.G.I. Friday’s, „a to se odráží ve všem, co děláme.” Toto úsilí o absolutní spokojenost hostů je vyjádřeno počtem 80 milionů návštěv ročně. Obrovský úspěch restaurací je založen na velmi široké základně návštěvníků. Společnost T.G.I. Friday’s si uvědomila, že základem přitažlivosti restaurace je její atmosféra. Vytvořila proto pohodlné a příjemné prostředí, ve kterém si hosté mohou vychutnat kvalitní pokrmy servírované příjemnými číšníky a číšnicemi a nápoje od barmanů žonglujících s láhvemi a bavících své hosty.
V roce 2005 T.G.I. Friday’s oslavilo 40. výročí založení. Stalo se tak prvním řetězcem každodenního stravování, které dosáhlo tohoto milníku. V roce 2012 oslavilo T.G.I. Friday´s v České republice 15. výročí.
Jednu ze tří pražských restaurací Friday´s jsme navštívili i my. Nachází se na Andělu několik metrů od stanice metra B - Anděl a tramvajové zastávky. U restaurace se dá občas i zaparkovat, ale doporučuji zaparkovat v obchodním centru Nový Smíchov.
Friday´s sídlí v přízemí světle zelené budovy spolu s japonskou restaurací Planet Sushi. V letních měsících je u restaurace zahrádka.
Interiér restaurace ohromí každého strávníka. Již na první pohled si všimnete hned celé řady rozdílů oproti jiným restauracím. Dýchne na vás okamžitě americká atmosféra, na baru můžete vidět barmany házející láhvemi, číšníci s úsměvem na rtech a kšandami a v neposlední řadě jsou to skvělé artefakty na zdech restaurace. A hlavně ingredience dovezené přímo z USA.
Stoly a židle jsou z kvalitního dřeva. U stěn se nacházejí příjemné boxy s koženými sedačkami. Uprostřed restaurace uvidíte neobyčejný bar se stropem z barevných skel, který se většinou dává na diskotékách na parket.
Výzdoba je opravdu fascinující na každém rohu.
Toalety jsou čisté a vtipně označené, pánské záchody poznáte podle obrázku Darth Vadera.
Obsluha byla opravdu příjemná, úsměvná, se vším hned poradila. Dále kvalitně hodnotím rychlost obsluhy, jakýkoliv dotaz a přání, byl hned vyslyšen. Objednal jsem si Smokestack burger s hranolky a domácí majonézou a Budweiser Budvar 12° a přítelkyně si dala Jack Daniel´s Steak & Shrimp.
Přibližně za 20 minut jsme měli jídlo na stole. Burger vypadal přesně jak je nafocený v jídelním lístku. Domácí hranolky byly křupavé a správně osolené a opepřené. Domácí majonézu na fotce nemám, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.
Smokestack burger je z masa Black Angus s roztaveným čedarem, slaninou, pikantní smaženou cibulkou a přelitý speciální BBQ omáčkou. K Burgeru jsem dostal ještě domácí kečup a křenovou majonézu. Black Angus maso bylo šťavnaté a velice dobré. Kombinace smažené cibulky, slaniny a omáčkou je geniální. Jediná slabá část celého burgeru je houska, která není ničím vyjímečná a po zakousnutí do burgeru se prsty ruky obtisknou do housky. V půlce jedení burgeru se rozpadne a všechny části burgeru vypadnou. Očekával bych více propracovanou housku.
Celkově doporučuji: ****
Dave
2.11.2013, 13:00
Celková útrata: 404 Kč
Text o historii T.G.I. Friday´s převzat z oficiálních stránek tgifridays.cz